شامپو بدون سولفات

آیا حتما باید به شامپو بدون سولفات روی آورد؟

در طول سال‌های گذشته، محبوبیت شامپو بدون سولفات به شدت افزایش یافته است، زیرا متخصصان زیبایی از مزایای پاک‌کنندگی ملایم و مواد سازگار با محیط ‌زیست آن‌ها احساس خرسندی دارند. اگر در هر مسیر زیبایی قدم بزنید، ده‌ها شامپو بدون سولفات را خواهید دید که ادعا می‌کنند نسبت به شامپوهای سنتی برای موهای شما بهتر هستند. اما آیا شامپو بدون سولفات ارگانیک واقعا برای شما بهتر است؟ ما مزایا و معایب استفاده از شامپو بدون سولفات را بررسی خواهیم کرد.

سولفات چیست؟

سولفات‌ها، سورفکتانت‌هایی (surfactant) هستند (ترکیباتی که هم روغن و هم آب را جذب می‌کنند) که برای ایجاد کف و شستشوی آسان در از بین بردن آلودگی، استفاده می‌شوند. آنها در بسیاری از محصولات مراقبت شخصی مانند شستشوی بدن، شامپو، پاک کننده‌های صورت و خمیر دندان و همچنین در محصولات پاک کننده خانگی یافت می‌شوند.

شامپوهای سولفات دار برای تمیز کردن مو و پوست سر طراحی شده اند. هنگامی که سولفات ها با آب ترکیب می شوند، به راحتی سلول‌های مرده پوست و کثیفی را از مو و پوست سر پاک می‌کنند. سولفات ها “sudsy” یا همان کف را هنگام شستن مو ایجاد می‌کنند. هنگام استفاده از شامپوهای سولفات، تمیز کردن پوست سر آسان تر است، زیرا به لطف کمک کف، نیازی به شستشوی شدید موها و پوست سر نخواهید داشت. دو سولفات اصلی موجود در شامپوها عبارتند از:

  • سدیم لوریل سولفات (SLS): به تولید کف غنی در شامپوها کمک می‌کند که به راحتی قابل شستشو هستند. اغلب در شامپوهای فرموله شده برای موهای چرب یافت می‌شود.
  • سدیم لورت سولفات (SLES): این نوع شوینده‌ها خاصیت پاک کنندگی و کف کنندگی دارند که می‌تواند به انواع موهای معمولی تا خشک کمک کند.

 

 

سولفات‌ها و موهای شما

طبق مطالعه‌ای که در سال 2005 منتشر شد، موهای غوطه ور در محلول سدیم دودسیل سولفات دو برابر بیشتر از موهای غوطه‌ور در آب، پروتئین از دست می‌دهند. از آنجایی که شامپوهای سولفاته پاک کننده‌های کارآمدی هستند، ممکن است مقدار زیادی روغن طبیعی را از موها بکشند و به طور بالقوه آن را خشک و شکننده کنند.

چه کسانی باید از شامپو بدون سولفات استفاده کنند؟

استفاده بیش از حد از شامپوهای سولفات‌دار می‌تواند برای رشته‌های ظریف موهای شما بی‌رحمانه باشد و آن‌ها را خشک و زبر کند.

  • اگر موهای شما به تازگی رنگ شده، تحت درمان‌های شیمیایی قرار گرفته است یا به طور طبیعی موهای خشک یا ضخیم دارید، یک شامپو بدون سولفات را امتحان کنید تا ببینید آیا سلامت موهای شما بهبود می یابد یا خیر.
  • اگر پوست حساس یا بیماری پوستی مانند روزاسه (rosacea) دارید، ممکن است بخواهید از شامپوهای سولفاته خودداری کنید. سولفات‌ها می‌توانند روی پوست سر خشن باشند و ممکن است باعث تحریک و خارش شوند. شامپو بدون سولفات معمولاً بسیار ملایم‌تر هستند.

آیا استفاده از شامپو بدون سولفات مضراتی دارد؟

  1. برخی ممکن است به دلیل فقدان “suds” یا همان کف که شامپو بدون سولفات هنگام شستن مو تولید می‌کند، دلسرد شوند. این باعث می‌شود مصرف کنندگان احساس کنند موهایشان کاملا تمیز نیست. با این حال، کف برای تمیز کردن مو ضروری نیست.
  2. برخی افراد پس از استفاده از شامپو بدون سولفات، موهای چرب را تجربه می‌کنند. عوامل پاک کننده و مواد موجود در شامپو بدون سولفات مانند دسیل گلوکوزید یا کوکو گلوکوزید ملایم میباشد و بنابراین همیشه موها را به طور کامل تمیز نمی‌کند؛ به این معنا که تمام روغن طبیعی مو را نمی‌کشند.

 

 

آیا ارزش دارد که برای شامپو بدون سولفات ارگانیک بیشتر هزینه کنید؟

شامپو بدون سولفات ارگانیک معمولا گرانتر میباشد. اگر پوست حساس، شکننده یا موهای رنگ شده دارید، صرف هزینه بیشتر برای یک گزینه بدون سولفات می تواند برای جلوگیری از آسیب ارزشش را داشته باشد مخصوصا اگر ارگانیک بوده و از مواد شیمیایی مضر درون آن استفاده نشده باشد.

مشکل اصلی شامپوهای حاوی سولفات، احتمال ایجاد تحریک پوست است. اگر پوست سر حساسی دارید سعی کنید برای کاهش سوزش، شامپوی خود را به شامپو بدون سولفات ارگانیک تغییر دهید. اگر هنگام استفاده از شامپوهای حاوی سولفات مشکلی ندارید، هیچ دلیلی وجود ندارد که آن را تغییر دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *